Ervaringen van andere deelnemers...

 

"Een Schrijfcafé is,
Inspirerend om te zien wat er gebeurt,
Verwonderd om te zien wat opkomt,
Bevrijdend, het voelt alsof diepere lagen worden aangeraakt.
Een aanrader om een keer te ervaren!"
Ineke Gauvin

 

"Ik schrijf graag in het Schrijfcafé bij Sandra omdat ik het programma creatief vind en de schrijfoefeningen uitdagend. Het is eigenlijk een soort schrijvend spel waarin het onderzoeken van je gevoelens en het rollen van de pen vanzelf gaan. Zeer inspirerend! Ik kende nagenoeg geen dichtvorm voordat ik bij Sandra kwam, maar heb op spelende wijze geleerd gedichten te schrijven, waarin het net lijkt of de woorden vanzelf op z ’n plek vallen. Sandra schrijft zelf altijd mee en deelt net zoals de rest van de deelnemers haar schrijfsels. Altijd leuk om te horen hoe zij of de anderen de schrijfoefeningen hebben uitgewerkt. Een aanrader dus! Echt leuk om te doen!!
Groeten en tot gauw!"
Irene Zwinkels

 

"Nog niet helemaal wakker (het was die nacht ervóór wat laat geworden) arriveer ik met mijn speciaal Schrijfcaféschrift, een volle pen en een zonnetje in de rug bij het Schrijfcafe. Na de koffie en het opschrijven van hoe we ons voelen op dit moment, trek ik samen met de zeven co-writers de jassen aan en de natuur in.
Bij terugkomst zijn de woorden voor hoe ik me voel veranderd van slaperig en moe naar fris en blij. Ik kan aan de slag.
Ik mag een boom uitzoeken en planten, wat ik met plezier doe. Ik mag daarbij vertellen waarom ik deze boom gekozen heb uit de ca. 60.000 boomsoorten die er bestaan.
Van de naam van de boom kan ik een woordgedicht maken (met elke letter een nieuwe zin maken).
Vader Zon en moeder Aarde verschijnen op de schrijftafel. Ik mag in gesprek met een van hen. Het wordt een intense dialoog met moeder Aarde.
Tot slot mag mijn lievelingsdier aan tafel aanschuiven. En mag ik een passende edelsteen bedenken. Die dan weer in een zandlopergedicht wordt beschreven.
Kan je het nog volgen beste Lezer? Vast niet! Je kunt beter de Schrijver zijn. Aan tafel bij Sandra Utterijn-Klijnsmit. Zij verzint het namelijk allemaal en heeft er voor gezorgd dat ik weer zeven bladzijden pure poëzie aan mijn speciale Schrijfcaféschrift heb toegevoegd.
PS Het thema van de schrijfochtend was Natuur, maar dat had je waarschijnlijk al begrepen".
Cobie

 

“Aan het begin van het Schrijfcafé voel ik al een soort rust over me heen komen. Het is hetzelfde gevoel als wanneer ik naar een stiltemeditatie ga of Zazenkai middag. Het vooruitzicht helemaal in mezelf te mogen zakken, maakt mij vredig of beter geeft een rust in mijzelf. Heerlijk, ik mag mezelf weer ontmoeten”.

 

"Schrijfcafé
Vloeiende inkt
9 vrouwen aan tafel
ieder vertelt haar verhaal
Magisch"
Elfje van Francy Smeets

 

"Sandra heeft leuke opdrachten en een fijne sfeer. Ik kan echt even losgaan in creatief schrijven.
Aanrader!!"
Jolanda Rosierse