IW Lia sept 2018 3

Samen met een collega-ondernemer wandel ik in de natuur. We praten over het ondernemerschap en delen ervaringen. Elke Inspiratiewandeling heeft een eigen invalshoek.

Samen met Lia van den Berg wandel ik door de Hel- en Zuilespolder van de Dordtse Biesbosch. Het is een prachtige herfstdag… een strakblauwe lucht en de zon schijnt waardoor de temperatuur aangenaam is. Lia is verbeeldend therapeut. Met haar bedrijf NeCo Verbeeldende therapie helpt ze vrouwen om ál hun emoties te omarmen. Het thema voor onze Inspiratiewandeling was dan ook snel gevonden: ondernemen vanuit je gevoel.

Waterval foto bij blog eerst schrijven dan redigeren

Teksten schrijven is soms lastig. Gebruik je wel de juiste woorden om je klanten aan te spreken? Is dit woord goed genoeg of is er een beter woord? Zetten deze woorden aan tot verkoop?
Het kan je allemaal behoorlijk in de war brengen en misschien leidt het wel tot zelftwijfel. Zo verdwijnt de lol van het schrijven als sneeuw voor de zon. Maar je hebt als ondernemer toch teksten nodig voor je nieuwsbrief, blog of website. Hoe ga je nu te werk?

IW Linda juni 2018 1

Samen met een collega-ondernemer wandel ik in de natuur. We praten over het ondernemerschap en delen ervaringen uit. Elke Inspiratiewandeling heeft een eigen invalshoek.
In deze eerste editie bespreek ik met Linda Snijders de combinatie ondernemerschap – moederschap.

do dont persbericht

Een persbericht schrijven… de één draait er zijn hand niet voor om, de ander weet niet hoe te beginnen. Toch wil je die media-aandacht. Je hebt een nieuwtje en dat wil je via de krant, radio of tv met het grote publiek delen. Een persbericht is dan toch de weg die bewandeld moet worden.
Om je bericht succesvoller te maken en de kans op plaatsing te vergroten, deel ik in dit artikel een aantal do’s en dont’s.

creatief schrijven

Creatief schrijven is leuk! Je weet van tevoren nooit waar je pen jou heen brengt. Op een reis met onbekende bestemming. Waar ga je dit keer heen? Wat zal je beleven? Iets vrolijks of misschien verdrietig?

Nieuwswaarde in je persbericht

Als ondernemer doe je aan marketing om groei van jouw bedrijf te realiseren. Je verstuurt een nieuwsbrief en je deelt jouw kennis via een blog. Je bent actief op social media en je stuurt berichten aan de (lokale) media voor zichtbaarheid in de krant. Maar vaak wordt jouw persbericht niet geplaatst in de krant. Hoe frustrerend! Hoe komt dat toch?

Verhalen van mijn klanten

Laat je inspireren door onderstaande verhalen van ondernemers. Meer ervaringsverhalen lees je hier