Leef jij vanuit je gevoel?
Ben jij je bewust van wat zich afspeelt in jou?
Wil jij in een ongedwongen sfeer creatief intuïtief schrijven?

Het Schrijfcafé is een moment van aandacht voor jezelf. Een moment om in stilte te luisteren naar je gevoel en naar je pen. Een moment van rust & ontspanning door twee uur offline en unplugged te zijn. In het Schrijfcafé krijg je simpele korte schrijfoefeningen. Hiermee gaat je pen vanzelf rollen. De oefeningen kunnen leiden tot zelfonderzoek en reflectie.
Met het schrijven keer je naar binnen om te kijken wat er gehoord en verwoord wil worden.
Met het voorlezen van het geschreven werk (dit is niet verplicht) keer je weer naar buiten en kan het voorlezen je raken.

Tijden en locaties van het Schrijfcafé:
Elke 1e woensdag van de maand van 10 tot 12 uur bij Sanshine Schrijft. Adres: Weerdestein 132 in Dordrecht.

Elke 1e vrijdag
van de maand van 14 tot 16 uur in Lokaal 76. Adres: Westeind 78 in Papendrecht.

Elke maand doen we iets anders. Een ander thema en verschillende oefeningen maken het elke keer weer tot een verrassing.

Je bent van harte welkom. Schrijfervaring is niet nodig. Alles is goed. Het gaat om de beleving.
Deelname kost € 15,-, graag contant en gepast te betalen op de dag zelf. Het entreebedrag is inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Aanmelden kan door een email te sturen naar .
Elke bijeenkomst staat op zichzelf; je kunt deelnemen wanneer en zo vaak je maar wilt.

Actie Schrijfcafé neem vriendin mee

 Reacties van deelnemers: 
"Nog niet helemaal wakker (het was die nacht ervóór wat laat geworden) arriveer ik met mijn speciaal schrijfcafeschrift, een volle pen en een zonnetje in de rug bij het Schrijfcafe. Na de koffie en het opschrijven van hoe we ons voelen op dit moment, trek ik samen met de zeven co-writers de jassen aan en de natuur in.
Bij terugkomst zijn de woorden voor hoe ik me voel veranderd van slaperig en moe naar fris en blij. Ik kan aan de slag.
Ik mag een boom uitzoeken en planten, wat ik met plezier doe. Ik mag daarbij vertellen waarom ik deze boom gekozen heb uit de ca. 60.000 boomsoorten die er bestaan.
Van de naam van de boom kan ik een woordgedicht maken (met elke letter een nieuwe zin maken).
Vader Zon en moeder Aarde verschijnen op de schrijftafel. Ik mag in gesprek met een van hen. Het wordt een intense dialoog met moeder Aarde.
Tot slot mag mijn lievelingsdier aan tafel aanschuiven. En mag ik een passende edelsteen bedenken. Die dan weer in een zandlopergedicht wordt beschreven.
Kan je het nog volgen beste Lezer? Vast niet! Je kunt beter de Schrijver zijn. Aan tafel bij Sandra Utterijn-Klijnsmit. Zij verzint het namelijk allemaal en heeft er voor gezorgd dat ik weer zeven bladzijden pure poëzie aan mijn speciale schrijfcafeschrift heb toegevoegd.
PS Het thema van de schrijfochtend was Natuur, maar dat had je waarschijnlijk al begrepen".
Cobie

De Open Zin 'Aan het begin van het Schrijfcafé voel ik...' maakte één van de deelnemer als volgt af:
“Aan het begin van het Schrijfcafé voel ik al een soort rust over me heen komen. Het is hetzelfde gevoel als wanneer ik naar een stiltemeditatie ga of Zazenkai middag. Het vooruitzicht helemaal in mezelf te mogen zakken, maakt mij vredig of beter geeft een rust in mijzelf. Heerlijk, ik mag mezelf weer ontmoeten”.

In dit blogartikel kun je meer lezen over het Schrijfcafé. Het is mijn beschrijving van één van de edities.
Een schrijfochtend gekleurd door emoties 

 

Schrijfcafé Dordrecht in de media:
Artikel in Thuis in Krispijn mini Vermelding Buurbook Vermelding Stem van Dordt 5 dec 2018
Artikel in de wijkeditie van Dordt Centraal      Vermelding op de website van Buurbook     Meerdere malen vermelding in de lokale krant Stem van Dordt

RTV Dordrecht doet onverwachts verslag van de eerste editie van het Schrijfcafé:

Verslag RTV Dordrecht

Schrijf mee in de Facebook-groep:

Mindful met woorden

 

Spreekt het Schrijfcafé je aan, maar is Dordrecht te ver weg voor je? Kijk dan eens op de website van Shodo naar een Schrijfcafé bij jou in de buurt

 

WIST JE DAT....

... schrijven gelukkig maakt en goed is voor de gezondheid?

Schrijven verlaagt je stress & spanning, er ontstaat meer ruimte voor het geheugen, je hebt een sterker immuunsysteem, een betere longfunctie en een lagere bloeddruk en je komt sneller (weer) aan het werk.

Je kunt er hier meer over lezen.